2013-11-25

Mengundi

Seorang mamat bertanya kepada gua.

Bile gua boleh pergi sprm untuk daftar mengundi ea?

Gua bangun lalu belah sambil berkata..

Gua tak ambil rasuah..

Kah kah kah kah

2013-10-31

Segan

Oktober aritu, gua bawak la bini gua gi beijing. Hajat nak panjat tembok besar. Besar besar badan gua pon, lepas la jugak naik tembok besar.

Tapi tu bukan isu utame. Gua nak lu orang bayangkan, tengah lu orang sedap memerut, ada plak yang tenung muke korang. Best tak agaknye cenggitu? Segan wei. Gua okey lagi kalau takde paip air, kite boleh gune tisu basah. Ini kalau takde partition? Pintu pon takde, berak boleh tgk orang sebelah **** jenis ape, ape cerite? Sanggup gua tahan perut muke nak kelat kelat berak kat hotel. Kah kah kah kah.

Gua cakap kat bini gua, 1 seven wonders gua da bawak, ingat esok malam nak bawak pergi yang ke 2 pulak. :- sunway PYRAMID.

2013-07-11

2013-07-08

Tahan ke tak

Gua pandang tv.. rancangan primadona. Tajuk? Tak tahan kencing..
Gua nampak lagi, sorang wanita ajar cara nak tahan kencing. Katenye sambil tarik napas...kemut kemut tahan..

Petang....

Kalau dah tandas pon penuh, kemut pon dah letih, tandas perempuan jugak yang gua terjah....

Bile keluar..beratur perempuan tunggu. Gua ejas je buat tak tahu..

Diorang ni tak tahu ke senaman tahan kencing..sampai nak beratur panjang panjang macam ni?

........

2013-06-23

2013-06-17

Syukur

Alhamdulillah, Gua da lepas satu stage yang menggerunkan iaitu stage yang lagi gerun dari menunggang kucing hutan. Mana mana lelaki pon agak cuak bile nak akad nikah ni termasuklah gua yang sememangnya peluh didahi sudah umpama shower di hotel Prinzpark, kuala Ibai di negeri Terengganu Darul Iman.

Nak kate gelabah gua steady je jawab soalan taraf tadika dari jurunikah ni. Setakat selawat ngan mengucap ni gua dah memang hapal dari lahir. Sekali dia tanya,

"Jom kite test dulu nanti nak jawab ape mase akad?"

Peh......Kepale otak gua memang dah kosong mase tu, keliling memang gua da tak nampak orang... Dengan muke selambe dan yakin gua balas,

"Sahaja aku........."

Kah Kah Kah...... Memang semue orang ketawakan gua la kan.

"Ko nak puase ke nak ambik wuduk?"...

Gua steady je, buat muke kucing. Nasib baik rehearsel je, lagipon gua memang sengaje nak test jurunikah ni alert ke tak dengan jawapan gua. Tapi bile yang live punye, gua memang tak bagi can la, memang gua sapu sekali je.. Maklom ajela, dinikahkan bakal bapak mertue mase tu. Kene la tunjuk kite ni besemangat.

Keh Keh Keh... Gua menang! Gua Menang!


## : Menjadi suami besar tanggungjawabnye...
Di Dunia kamu tanggung, Di Akhirat kamu jawab..itu dinamakan 'Tanggungjawab'....
       Memang gua takkan lupe khutbah kawin gua ni..