2010-12-31

3 bulan 15 hari

Masuk Januari 2011, gua dah bekerja selama 4 bulan dan 15 hari. Gua cukup bersyukur kerana dengan bekerja, gua boleh memiliki pendapatan sendiri dan dengan itu, gua mampu untuk membeli underwear sendiri. Tidak perlu lagi meminta bantuan ahli keluarga dan parent gua untuk belikan. Sekian terima kasih!!!

2010-12-30

2010-12-24

Retro PMR 2002

Sepanjang gua belajar menengah bawah, result pekse gua tak penah bagus. kalau ade A pon, seketol due je. Nombor tak payah cakap la, 2 angka punya nombor la. Tak penah gua nak merasa naik pentas pakai smart-smart kancing butang sampai leher.

Tahun 2002 gua amik PMR. Gua tak aim banyak sangat A. Setakat 8'A pon da cukup gua ingat..

Akhir tahun dalam bulan disember, gua bukan main gelabah, result PMR nak kuar tapi gua bukan gelabah sebab nak ambik result, tapi gua gelabah sebab kawan-kawan ajak lepak kat temerloh pas amik result PMR. Mane gua tak gelabah, dalam dompet gua ade 8 ringgit cukup-cukup buat tambang je. Sebelom gi ambik result, gua sound same mak gua mintak duit dengan muka prihatin.. Selambe je mak gua sound gua balik,

"Cukup la duit hang tu buat tambang, tak payah belanje-belanje.." Takpe, gua memang true selalu lepak poket kosong.

Huruf dalam slip PMR gua lapan-lapan huruf A. Dalam bas tiba-tiba mak gua telefon...

"Cukup ke duit hang nak jalan-jalan kat Temerloh tu...?"

keh keh keh....

2010-12-15

Mesin Basuh

Dapur rumah gua kini agak bising dengan deruman motor mesin basuh baru jenama Haier. Sekarang tiap mase nak basuh baju, 3 kali selpas makan. Maklum ajela, qada basuh baju 3 bulan punye. Pantang baju kotor terus nak basuh. Baju kene air ujan 2 titik pon terus basuh, maklum ajela.. mesin basuh baru.. sepuluh kuase kude..

Tibe-tibe tengah gua basuh pinggan, kawan gua sound gua...

"Ape gune ade mesin basuh brader tapi tak basuh pinggan gune mesin basuh.. kate mesin BASUH baruuuu......"

Gua terus baling pinggan mangkuk dan juga segala cawan yang ada...

2010-12-08

Tudung

Manusia.. dah masuk tahun baru berazam la sikit berubah dari teruk kearah kebaikan...
Tapi gua cukup tak paham, kenapa ada yang berubah dari yang baik kearah kurang baik...
hasutan rakan sebaya? kurang didikan agama? atau kurang perhatian ibu bapa? Gua agak ni isi-isi karangan mase sekolah rendah.. Ape jadahnye elok-elok ko pakai tudung pastu ko bukak tudung wei??

2010-12-02