2010-01-31

Sagun

Tetibe gua teringin nak makan sagun kelape yang dulu2 gua slalu beli melalui underground market kat budak pompuan kelas gua kat sekolah rendah dulu. Gua nak g carik la kat kangar esok!! kalu xjumpe, kene la gua carik budak pompuan tuh suruh buatkan satu untuk gua...

2010-01-30

TIDO

Perot gua dah memulas2 nih..

oklah, gua tido dulu..

malas lah gua nak g membuang.

Gile ape.... rugi la nasik goreng ayam gua makan tadi...

Ayam Berkokok Tengah Hari

Salam...
Hospital Seremban.. ni la tempat gua praktikel ngan 2 orang kutu lagi. sorang kutu pian sorang kutu paan. macam kemba pon ade name diorang, paan pian, pian paan. Ari 2 ari jumaat dan kalu ari jumaat gua tak sembahyang zohor selalunye. gua semayang jumaat je. ade gak orang yang semayang jumaat kat Terminal one, kat kedai makan Leha World kat ampangan pon ade jugak, ade jugak yang sampai ke Jusco Seremban 2 untuk makan McD. Ade yang tak nak kalah, selambe je lepak depan kaki lime kat kedai2 kat seremban tu tapi kebanyakan mereka cine ngan india, melayu pon kalau ade pompuan jela. Tapi rasenye ade gak gua nampak beberape orang melayu yang menyamar jadi warganegara nepal bukan muslim time2 jumaat nih..Tapi gua buat dek je... gua relaks je bawak moto gua sambil ditumpang paan. Gua menuju ke masjid rasah.

khutbah hari tu gua dengar dengan elok2. kadang mate gua terpandang gak orang kat luar tu yang berebut makan pisang.. haish, gua geleng2 kpale gua dalam hati je.. apela, pisang nak rebut, ni khutbah xnak pulak rebut2 dengar.

Dekat2 pukol 1:45 , khutbah pon habis dan bilal pon qamat. Gua dan jemaah2 lain pon berdiri2 untuk semayang.. Imam besar sempat ingatkan jemaah supaye silencekan henpon masing2 supaya Solat kite xterganggu. Gua double check henpon gua, kompom da OFF dah. Elok je Imam habis bace fatihah rakaat pertama, gua dengar bunyi ayam berkokok. Mule2 pelan lame2 kuat giler. apekejadah ayam berkokok tengah hari?? sah, ni mesti henpon sape2 x silence ni. Solat gua da sikit kucar kacir dek bunyi kokokan ayam tuh. hati gua berdegup2 kencang, darah pam laju lagi pade moto LC gua yang kene rembat tu. Tibe2 bunyi ayam pon senyap. Huh! boleh sambung solat... Tapi masuk je tahyat akhir, gua jadi kucar kacir balik. Ade lagi bunyi ayam tuh. Huh.. berang gak gua dengan bunyi tuh.. tapi gua relaks je, biar kusyuk solat gua tapi xtau lah, tadi gua ada sikit kucar kacir dah disebabkan lolokan ayam tu. habis solat semue orang pandang2 kiri kanan, gua xpe..malas nak pikir orang sangat, gua tunduk bawah jer.. Habis solat jumaat gua balik opis, sume staff bising pasal ayam berkokok. Hahahaha... Gua pon tak ketinggalan untuk gelak berjemaah dengan mereka. Ape la punye ayam, kokok tengah2 hari bute....





nota nota :

hari Khamis sebelumnye, gua sound same Paan, "wei..nanti pukol 1:50 alarm henpon gua ni bunyi lu kejut gua tdo tau, nak g keje kang pukol 2...."

sumpah, minggu depan dan seterusnye gua dah tak solat jumaat kat masjid rasah dah. Gua ingat semue orang2 rasah da band gua la.....


2010-01-29

Header [ EPISOD AKHIR ]

Salam
Gua rasa kali ni gua betul2 xkene kutuk dah, macam header gua yang sebelum ni. ade yang kate hasil kreativiti gua tu tak menjadi langsung nak2 kat part harimau tu. gua sayang gile2 kat harimau tu tapi kalau ramai yang kate tu bukan harimau tetapi kueh semprit ataupon kucing hutan, apekejadahnye gua nak duduk diam. gua kene ambik tindakan nih. Bermaksud, gua memang kene masuk ke kelas melukis la untuk memperbaiki bakat yang telah gua ade ni. rugi beb x-asah.

Gua harap lu orang leh trime header gua kali ni. satu dunia, gua sorang je ade search engine sendiri. bukan nak masuk lif tekan sendiri la kan, tapi lu orang tengok sendiri la header gua tu, baru tadi gua print screen...

2010-01-28

Header

salam..
gua ingat ini jam gua dah boleh hepi2 lepak minum teh la. Gua rase layout ni gua da cukup bekenan, tapi header atas tu gua memang cukup tak bekenan. Unsur alam tu dah ade, and gua rase header gua paling sempoi sebab ade seekor harimau yang nampak macam bantal yang jual kat padang besar tuh. Gua ingat kan, kreativiti melukis gua memang teruk la, tapi bakat seni tu gua ingat tetap ade dalam diri gua hahahaha. cume gua xnak praktikkan jek. xpelah, nanti gua kasi cantik header ni gua kasi tukar balik. gua ingat itu harimau pon da cukup comel la buat mase sekarang nih..

2010-01-27

Meri Go Round

Salam..
Gua agak mesti korang da paham bile dengar merry go round tu ape kan? gua agak mundur sket kecik-kecik dulu, meri go round pon gua xkenal ape bende. nak pegi funfair kuarge gua bukan yang jenis nak g jalan2 dulu kale. so, hari ni kawan gua memperkenalkan kepade gua permainan meri go round. bangge xpayah nak cakap la dapat kenal permainan ni. muke masing2 idung tinggi sebab bangge sangat2. gua ingat esok nak ajak diorang pegi main lagi la.. begetar lutut nak main lagi nih..


p/s : gua agak kepale gua pening-pening nak demam sebab banyak kali pusing2 kat roundabout kangar tu tadi la agaknye... best la korang luqmey n rays..

2010-01-26

Bersih

haa.. sekarang gua tengah pikir, layout ape yang sesuai untuk blog gua ni.gua nak yang simple and clean. ade orang kate kaler2 lagi harmonie, tapi sekarang gua nak sucikan hati gua la beb. gua nak yang kaler putih ke, ijau2 mude ke. biar puteh bersih... sekarang, lu orang layan la dulu zirafah kat atas ni sementare gua jumpe loyout yang bersih tu. mane la tau kan, boleh memburu ke zirafah gua ni..boleh buat lauk. layout ni pon kemah gak, nampak la sket ati gua ni yang cintakan alam sekitar. Disamping header gua pon nak tukar name la, gua ingat nak name yang berunsurkan alam sekitar sikit la... lu orang ade idea ke?

SUP

mase ni gua baru darjah 2. kegilaan memiliki sticker kartun terutamanya kartun street fighter amat menjadi tren gua ngan kawan2 gua mase tu. kire sape xde sticker tampal2 kat kotak pensel x dikire macho la. walaupon golongan perempuan masih setie dengan permainan lompat getah, gua relak je... main sticker lagi best. baru nampak macho..

mak gua dah sound gua awal2

ijan..mak bagi duit blanje ni, jangan beli sticker plak...

gua angguk2 tanda paham. sebelum ke sekolah agama, aktiviti gua ngan kawan2 gua mesti kat kedai man megi, ape lagi beli sticker la. ade sticker dragon ball, hello kitty, tapi dekat mate gua satu je..gua nak sticker street fighter. gua beli 4 keping.. gua simpan dalam poket dan trus pandu basikal harley davidson gua dengan muke bangge dengan kelajuan 20kmH tanpa menggunakan GPS pon.. laju tuh..

sampai kelas, gua tampal 2 gambar kat kotak pensel dan lagi 2 gua simpan nak bawak balik rumah.

sampai rumah nasib gua mmg gelap la. mak gua memang da tunggu nak cek beg gua. mmg die jumpe sticker tu. adushh!!! kantoi plak. tapi gua relek je. mak gua suh gua ikut g dapur pastu suruh sandar kat dinding, mak gua suh gua relaks2. maklumlah, letih balik sekolah tak hilang lagi.. gua dari jauh nampak mak gua tengah masak dalam periuk. sambil kacau2.. huu.... dalam hati gua cakap, amboi..sedapnye.da la letih baru balik sekolah, dapat makan pulak.huh! nikmat sungguh rase. Tibe abah gua sampai, lepak tepi nak minum kopi. pas tu mak gua bawak mangkuk berisi something.. uish, kalu tak megi mesti bihun sup nih, xpon laksa, tak kan spagheti kot..lagi la jauh. tapi... bile gua bukak tutup mangkuk tu rupenye sticker gua tadi la. mak gua da rebus buat sup. hahaha.. lepas tu mak gua hulur sudu dengan selambe cakap

"lupe tadi nak bagi sudu, ha..jemputlah makan ye"

abah gua pandang gua mengekek gelak.. gua rase da ade awan mendung dah atas kepale neh. nak kate macho dah ilang dah semue.. tapi sumpah lepas tu gua xbeli dah sticker2 ni..hahaha. tapi sup sticker tu gua xmakan sticker, gua hirup kuah je..ambil berkat kate orang.

p/s : tapi mase makan sticker tu gua selambe je tanye mak gua, apesal tak bubuh garam nih? tawar je rase....

agaknye sebab makan sup sticker tu ke ea gua jadi besa macam ni?

perubahan.....

Hahaha, bernapas balik gua rase blog gua ni. yela, dah boleh upload post dah,haishh. Sekarang gua rase nak try gune kata ganti diri pertame iaitu gua plak.. nak tengok mcm mane die punye pegi plak. haha. zaman da maju sekarang, mungkin perkataan aku dah boleh masuk dalam kamus mesir purbe hidup gua kot. haha, baru la nampak elegen sket. mungkin awek2 yang membace akan ckp, wah.. hiperbola sungguh penulis blog ini dalam menggantinama diri beliau (sorang je kot awek yang membace blog ni ahahahaha).. , ade jugak yang cakap. ade aku kisah?..ha..ayat ni gua tau datang dari mane, lau x membe gua yang serawak tu mmg bkn die la tu..haishh...

Gua agak kene g mandi la sekarang. Nanti mamat sebelah sound gua plak... "kate nak g pasar malam, tapi die yang tehegeh2"..ngeh-ngeh..sori la mamat sebelah rumah.. gua ngah feeling ngarut depan pc ni.. gua nak tengok macam mane die punye pegi plak..

2010-01-14

MELDA AHMAD :: PUTUS

Aku duduk sendirian dikamarku,
menangis kesepian kernamu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yg lain,
tergamakmu merobek hatiku.

Tapi setelah kau pegi aku
mendapat lebih baik darimu,
dia hargai aku,
dia sayangi aku
lebih daripadamu,
aku ingin kau tahu betapa ku gembira,
tidak lagi bersamamu,
namun pastinyar nanti kau akan sedari,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku….